Haziran 9, 2021

Moleküler Docking Nasıl Yapılır?

Moleküler docking nasıl yapılır öğrenmek için öncelikle temel bilgileri edinmek faydalı olacaktır. Bu temel bilgilerin başında kimyasal bağlar konusu gelmektedir. Temel bilgileri edindikten sonra moleküler docking nasıl yapılır sorunu sormaya başlayabilirsiniz. Bu konuda kullanabileceğiniz ücretli ve ücretsiz pek çok yazılım ve web hizmeti mevcuttur. Bunlar arasından playmolecule.com en basit anlamda hızlıca moleküler docking nasıl yapılır sorusuna cevap bulabileceğiniz bir ücretsiz web hizmeti. Playmlecule.com ile docking işleminin nasıl yapıldığını anlattığım bir video aşağıda yer almaktadır.

Videoyu ayrıntılı olarak incelediğinizde tüm sorularınıza cevap bulacağınıza inanıyorum. Moleküler docking konusunda teorik bilgi vermediğim bu videoda sadece uygulama kısmına odaklanmanız sizin faydanıza olacaktır. Moleküler docking hakkında teorik bilgi için Yanaştırma Nedir? Moleküler Docking Nasıl Yapılır?, Moleküler Docking ve İlaç Tasarımında Kullanımı yazılarını okumanızı öneririm. Bunların haricinde literatür taraması yaparak pek çok bilgiye ulaşmanız mümkün. Moleküler docking ile ilgili özel ders almak için eğitimler sayfasını ziyaret edebilir veya superpeer profilimi kullanabilirsiniz. Pek çok farklı seçenekten bilgi seviyenize en uygun olanı seçebilmeniz mümkün.

Videoda ücretsiz bir platform ile docking nasıl yapılıyor ayrıntısıyla anlattım ancak kafanıza takılan soruları iletişim bağlantılarımı kullanarak bana sormaktan çekinmeyiniz. Moleküler yanaştırma(kenetlenme), yani docking hakkında özet bilgileri anlattım. Yeni başlayanlar için temel bilgiler verdim. Eğer temel bilgilere sahipseniz, diğer eğitimleri seçmeniz ve takip etmeniz gerektiğini unutmayınız.

Moleküler dinamik konusuna geçmeden önce moleküler docking ile neler yapabileceğinizi öğrenmek ilk adımı oluşturuyor. Bu konuda pek çok ücretsiz kaynak ve yine ücretsiz yazılım mevcut. Benim videoda bahsettiğim web tabanlı yazılım ücretsiz bir platform ancak ücretli araçları da bulunuyor. Ücretli aralarla karşılaşmanız sizi yanıltmasın, moleküler docking işlemi için kullanacağınız araçlar ücretsiz, en azından şimdilik.

Danışmanlık hizmeti almak için Danışmanlık sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Danışmanlık hizmeti; yayına hazırlık süreçleri, ligandlarınızın etkili olduğu yapıları bulma, teknik destek gibi kapsamlı alanlara yönelik geniş bir yelpazede yayılır. Danışmanlık hizmeti içi yine superpeer platformu kullanılacak olup gerekli olursa diğer platformlar kullanılacaktır. Superpeer profilim için https://superpeer.com/ahmetortaa adresini ziyaret edip fiyatları inceleyebilirsiniz.

(Visited 1.306 times, 1 visits today)

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

(Visited 1.306 times, 1 visits today)